Manchester

Jag har ju pratat väldigt mycket om London här i bloggen, men jag har också besökt andra platser i Storbritannien. Ni kanske vill att jag berättar lite även om dessa platser? I fortsättningen kommer jag att ge några tips på städer där som är värda ett besök. Först ut är Manchester.

Manchester är en storstad i norra delen av England. Den är bra belägen med kommunikationer till många andra städer som Liverpool, Leeds och Sheffield. Staden är i grunden en industristad. Förutom det är staden känd som en stor musikexport. Härifrån kommer band som Oasis, The Smiths, Joy Division/New Order och The Stones Roses med flera. Är du en musikfantast bör du definitivt besöka Manchester!

Fotboll har också kommit att bli en del av stadens signum. De två stora lagen Manchester City och Manchester United har sina arenor (Etihad Stadium och Old Trafford) här, vilka båda är värda ett besök. kanske att du kan tajma in en fotbollsmatch också?

Shopping finns det gott om i Manchester. De flesta stora affärer och kedjor som finns i London (Primark, New Look, H&M, Zara med flera) finns även här – är du shoppinggalen som jag kan du med andra ord ta det lugnt. 🙂

Stadsbild över Manchester i England

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s